Vil du være skydiver?

Man bliver skydiver, når man selv trækker sin faldskærm for første gang. Det hedder “at gå manuel”. Er du bidt af suset efter dit første spring kan du starte din uddannelse til skydiver. Du kan enten følge staticlineuddannelsen eller springe AFF. Når du har 40 spring og har bestået nogle prøver får du faldskærmscertifikat (C-certifikat). Med et C-certifikat kan du videreuddanne dig til formationsspringer eller freeflyer, springe uden overvågning af instruktører og springe i udlandet. Der venter mange spændende oplevelser.

Vi hjælper dig igang!

“spring ud i det” – vi lover du aldrig glemmer det!

Som ny i faldskærmssporten har du to muligheder for at komme igang. AFF er for dig der vil have meget frit fald tidligt, hvor staticline har langsommere progression.

Staticline uddannelsen

Med et solokursus, bliver du uddannet som selvstændig faldskærmsspringer.

I staticlineuddannelsen springer du alene. Du går manuel, når du har udført 3 godkendte dummyer (en dummy er en attrap, hvor man lader som om man selv trækker skærmen, som dog stadig bliver udløst automatisk af staticlinen). Derefter øges exithøjden og fritfaldstiden gradvist. Springene får højere og højere sværhedsgrad og du lærer at dreje, flyve fremad, lave frontloop og backloop.

2195 kr.

AFF kursus

AFF er den hurtigste vej til 60 sekunders frit fald

AFF koster lidt mere end den normale uddannelse, fordi du springer sammen med AFF instruktører. Til gengæld starter du dine spring fra 3-4000 meters højde. I de første spring skal du have to instruktører med, senere er der blot en instruktør med dig. Uddannelsen er hurtigere og mere intensiv end staticlineuddannelsen. AFF består af 7 trin. Du skal dog stadig have 40 spring for at få C-certifikat. Instruktørerne vil vise dig, hvordan du skal udføre de forskellige øvelser – både på jorden og i luften. Efter springet gennemgår instruktøren dit spring med dig.

Fra 6000 kr.

Vi hjælper dig igang!

Se vores årsvideo – en samling af årets bedste momenter i klubben

Spring ud i det!

Det første spring – Staticline

Med et solokursus i ÅFC får du mulighed for at tage det store spring på egen hånd. Du kravler ud af flyet i 1000 meters højde, giver slip og falder, mens en line fastspændt i flyet sørger for at trække din faldskærm. Derefter styrer du selv skærmen ned til jorden og lander.

Vi har solokurser fra tidligt forår til om efteråret. Vores solokurser består af teori-undervisning i Århus samt selve springdagen på Aarhus Lufthavn. I løbet af undervisningen bliver du instrueret i sikkerhed, påklædning, faldskærmen, afhop fra flyet og landing.

Når du har taget dit første spring er al videre teori og undervisning gratis.

Frequently
Asked Questions

 • Du skal være 18 år for at kunne deltage i kursus og springe selv. Men har du dine forældres tilladelse, behøver du kun at være 16. Dine forældre skal underskrive indmeldelsen i Århus Faldskærms Club.

 • Du må max. veje 100 kilo og skal være ved dine lemmers fulde brug. Hvis du har haft skader på bevægeapparatet eller tager medicin, bør du tale med din læge inden du melder dig.

 • Kurserne afholdes to hverdagsaftener i den uge, hvor de er annonceret. Det sker på en af byens skoler. Du bliver inden kurset adviseret om hvilken. Begge dage fra 18.30 til ca. 22.00.

 • Hvis vejret er til det, springes der i weekenden i samme uge som kurset.

 • Vi har et klubhus og landingsområde tæt på Aarhus Lufthavn, hvorfra vores fly letter. Vi prøver at arrangere fællestransport derud.

 • Så holder du øje kalenderen på www.aafc.dk for at se, hvornår der igen er mulighed for elevspring. Vi forsøger så hurtigt som vi har pilot, instruktører og vejret tillader det.

 • Almindeligt tøj og gerne fodtøj, der støtter anklerne. Vi låner dig en dragt til at tage over dit eget tøj, så dette ikke bliver snavset.

 • Nej, selvfølgelig ikke. Har du det, kommer du ikke til at springe den dag.

 • Nej, kun erfarne springere må det. Men ofte har den instruktør, der hjælper dig ud af flyveren et kamera på, så du kan få video af dit exit.

 • Ja! Inviter gerne familie og venner med. I løbet af lørdag formiddag kan vi give en ca. tid for den enkelte springer.

 • I forbindelse med kurset bliver du meldt ind i Dansk Faldskærms Union, som har en forsikring der dækker overfor 3. mand. Der er ingen forsikring, der dækker dig. En sådan skal du selv tegne. Nogle forsikringsselskaber dækker et eller to spring efter forudgående aftale. Undersøg selv!

Spring med os – vi lover du aldrig glemmer det!

Vi har en professionel tilgang til alt vi laver i klubben uanset om det er i teorilokalet, briefing før spring eller check af udstyr. På den måde sikrer vi at du kan fokusere på dit spring og have ro i maven på når vi letter

  Søg her...